Microsoft Teams više ne služi samo za posao. Ostanite povezani sa svim ljudima u vašem životu u Teams aplikaciji uz nove funkcije koje su dostupne u fazi pregleda.


Iskoristite ćaskanja na bolji način

Uz Microsoft Teams možete da radite mnogo više stvari od ćaskanja. Započnite video poziv, dodelite zadatke osobama, uredite kalendare, pošaljite GIF, započnite grupnu ćaskanje sa prijateljima koji još nisu preuzeli aplikaciju1 i pristupite skladištu u oblaku direktno u grupnim ćaskanjima.2

 • Kreirajte događaje grupe i dodajte ih u lični kalendar u aplikaciji Teams ili na uređaju.
 • Započnite grupna ćaskanja sa prijateljima, čak i ako na telefonu nemaju instaliran Teams.
 • Kreirajte i dodeljujte zadatke ljudima i lako pratite njihov napredak.
 • Pretvorite svako ćaskanje jedan-na-jedan ili grupno ćaskanje u trenutni video ili glasovni poziv.
A GIF of a tablet displaying a text chat in Teams, next to a mobile phone showing a separate Teams chat starting a call.
A GIF of a tablet displaying a text chat in Teams, next to a mobile phone showing a separate Teams chat starting a call.

Ostanite u toku

Pristupite kalendarima, aktivnostima i deljenim zadacima grupe na jednom mestu uz Microsoft Teams2. Uz ovaj centralizovani prikaz, događaji, fotografije i video zapisi su uvek dostupni u okviru grupnog ćaskanja kako bi svako bio sinhronizovan.

 • Koristite kontrolnu tablu u svakom grupnom ćaskanju da biste lako pristupili svemu što se deli u okviru grupe, kao što su zadaci, predstojeći događaji, fotografije i datoteke kako biste mogli da pristupite svim stvarima na jednom mestu.
A GIF showing the ease of switching between functions and conversations in Teams on mobile.
A GIF showing the ease of switching between functions and conversations in Teams on mobile.

Efikasnije sarađujte

Delite dokumente, sarađujte na projektima, napravite porodični budžet ili pružite pomoć oko domaćih zadataka pomoću programa Word, Excel i PowerPoint. Sve se bezbedno čuva u oblaku i dostupno je na svakom uređaju.

 • Delite Word, Excel ili PowerPoint datoteke u okviru bilo kog ćaskanja.
 • Otpremite datoteke u ćaskanje direktno sa telefona ili računara ili odaberite neke od datoteka sačuvanih u ličnom OneDrive skladištu u oblaku.2
An animation of a mobile device displaying the Microsoft Teams app. The animation shows how to change between personal and work accounts.
An animation of a mobile device displaying the Microsoft Teams app. The animation shows how to change between personal and work accounts.

Delite lokaciju i informacije

Umirite članove porodice kada kasnite tako što ćete podeliti lokaciju3. Pored toga, uz sef možete bezbedno da uskladištite poverljive informacije i delite ih sa drugima u aplikaciji Microsoft Teams.2

 • Delite lokaciju uživo u bilo kom grupnom ćaskanju ili ćaskanju jedan-na-jedan.
 • Dobijajte obaveštenja kada voljene osobe pođu ili stignu na određene lokacije.
 • Uskladištite poverljive informacije kao što su lozinke ili informacije za prijavljivanje na bezbednom mestu koje zahteva potvrdu identiteta da bi se otvorilo.
Two mobile devices displaying the Microsoft Teams app, one shows the locations of various team members, one shows options for protecting items in a Safe. There is also a cup of coffee and a set of keys.
Two mobile devices displaying the Microsoft Teams app, one shows the locations of various team members, one shows options for protecting items in a Safe. There is also a cup of coffee and a set of keys.

Preuzmite besplatnu aplikaciju Microsoft Teams za mobilne uređaje

Kako se koristi vaša adresa e-pošte.

Placeholder with grey background and dimension watermark without any imagery Microsoft koristi vašu adresu e-pošte samo u svrhe ove jednokratne transakcije.

Najčešća pitanja

|

Da biste dobili pristup ličnim funkcijama u aplikaciji Teams, pratite sledeće korake: 

 

Na računaru: 

 • Ako trenutno koristite aplikaciju Teams za računare na poslu, kliknite na sliku profila u gornjem desnom uglu i izaberite stavku „Dodaj lični nalog“. Ako ne vidite opciju za dodavanje ličnog naloga, možda ćete morati da sačekate da se aplikacija ažurira ili će vaš IT administrator morati da je omogući u organizaciji. Nakon uspešnog prijavljivanja, Teams će pokrenuti novi prozor koji sadrži vaša lična ćaskanja i grupe kako biste se lako prebacivali između poslovnih i ličnih naloga. 
 • Ako ne koristite aplikaciju Teams za računare, preuzmite aplikaciju za PC ili Mac računar i prijavite se pomoću ličnog Microsoft naloga ili kreirajte novi da biste počeli. 

 

Na vebu: 

 • Da biste koristili lične funkcije u aplikaciji Teams u veb pregledaču, idite na ovu vezu i prijavite se ili kreirajte novi lični Microsoft nalog da biste počeli. 

 

Na mobilnom uređaju: 

 • Ako trenutno koristite aplikaciju Teams za mobilne uređaje na poslu, jednostavno kliknite na meni (tri trake) u gornjem levom uglu ekrana i izaberite stavku „Dodaj nalog“. Zatim možete da se prijavite pomoću ličnog Microsoft naloga ili da kreirate novi. Kada se prijavite, moći ćete da se prebacujete između ličnih i poslovnih naloga u okviru menija. 
 • Ako još uvek ne koristite Teams, posetite prodavnicu aplikacija na iOS ili Android telefonu da biste preuzeli aplikaciju za mobilne uređaje i prijavite se pomoću ličnog Microsoft naloga ili kreirajte novi da biste počeli.

Sve gorenavedene funkcije su dostupne u fazi pregleda u Teams aplikacijama za iOS i Android mobilne uređaje kada se prijavite pomoću ličnog naloga. Na računaru (PC i Mac) i vebu, sledeće funkcije su dostupne u fazi pregleda: ćaskanja jedan-na-jedan i grupna ćaskanja, video pozivi, lokalno deljenje datoteka i planiranje sastanaka na mreži. Kontrolna tabla, slanje i prijem poruka ćaskanja putem SMS-a, deljenje lokacije, zadaci, deljenje datoteka u oblaku i kalendari grupe trenutno nisu dostupni na računaru i vebu.

Možete da pozovete kontakte i započnete grupno ćaskanje sa njima čak i ako nemaju instaliranu aplikaciju Microsoft Teams na telefonima. Možete da dodate nekoga u grupno ćaskanje pomoću broja telefona te osobe, a ako ona nema instaliran Teams, može da nastavi da šalje i prima poruke u grupnom ćaskanju putem SMS-a. Ova funkcija je dostupna samo u grupnim ćaskanjima sa dva ili više učesnika i trenutno je dostupna samo u SAD i Kanadi. Učesnici koji koriste SMS moći će da vide samo tekstualne razgovore i neće moći da vide obogaćene medije kao što su fotografije, video zapisi i lokacije. Saznajte više o ovoj funkciji.

Nove funkcije u fazi pregleda dostupne su na svim platformama svuda osim u Kini. Slanje i prijem poruka ćaskanja putem SMS-a dostupno je samo u SAD i Kanadi.

Da biste pristupili novim funkcijama, potrebna vam je iOS verzija 2.0.13 ili novija, odnosno Android verzija 1416/1.0.0.2020061702 ili novija. Za računare ćete morati da preuzmete najnovije izdanje ili da ažurirate aplikaciju Microsoft Teams na najnoviju verziju.

Da biste se upisali, sve što vam je potrebno jeste Microsoft nalog. Ako koristite Skype, OneDrive, Outlook.com ili Xbox Live, već imate Microsoft nalog.  Ako nemate Microsoft nalog, možete da se upišete pomoću broja telefona. Saznajte više.

Pretplata na Microsoft 365 trenutno nije potrebna da biste koristili funkcije u usluzi Teams.

Nove funkcije za ličnu upotrebu u aplikaciji Microsoft Teams su besplatne.

Da biste saznali više o ovim novim funkcijama u aplikaciji Teams, posetite naš sajt podrške.

Pogledajte još opcija iz aplikacije Microsoft Teams

1. Ova funkcija je trenutno dostupna u fazi pregleda samo u SAD i Kanadi i trenutno je dostupna samo u grupnim ćaskanjima sa dva ili više učesnika. Primenjuju se standardne naknade za SMS podatke.
2. Funkcije se razlikuju između aplikacija za mobilne uređaje i računare. Više detalja potražite u najčešćim pitanjima.
3. Deljenje lokacije mora da bude omogućeno i aktivno.