A Whiteboard being worked on in a Teams video call. A Whiteboard being worked on in a Teams video call. A Whiteboard being worked on in a Teams video call.

Napravljeno za svaku fazu učenja

Microsoft Teams je dizajniran da pomogne nastavnicima i učenicima da na najbolji način iskoriste svaki dan.

Osnovne i srednje škole

A smiling child wearing glasses.
 • Bezbedno komunicirajte

  Bezbedno se povežite, učite i sarađujte sa učenicima, školama, okruzima i širom zajednicom pomoću pozivanja, sastanka i ćaskanja, uključujući nadgledano ćaskanje za učenike.

 • Neka učenje bude zanimljivo

  Kreirajte zanimljive zadatke i prilagođena iskustva učenja uz Office i druge aplikacije, veb sajtove i sadržaj. Podrška pismenosti uz funkciju Napredak u čitanju, besplatnu ugrađenu alatku dizajniranu za poboljšanje tečnosti čitanja.

 • Podržite sve tipove učenja

  Podržite društveni i emocionalni razvoj vašeg razreda. Steknite uvide i uspostavite veze da biste podržali svakog učenika pomoću ugrađenih alatki koje pomažu u povezivanju dobrobiti učenika sa svakodnevnim aktivnostima razreda.

Više obrazovanje

An adult wearing glasses and holding a laptop.
 • Lako sarađujte

  Sastajte se i ćaskajte o grupnim zadacima i sarađujte u realnom vremenu u Word, Excel i PowerPoint datotekama. Teams se takođe povezuje sa mnogim sistemima upravljanja učenjem kako bi pomogao učenicima da sarađuju.

 • Učenje sa bilo kog mesta

  Microsoft Teams je dostupan na bilo kom uređaju i ima funkcije dizajnirane tako da se učenici osećaju uključeno, čak i ako nisu u učionici. Snimajte časove kako bi učenici mogli da ponovo pregledaju sadržaj svojim tempom.

 • Podržite napredak učenika

  Pratite napredak pojedinačnih učenika i razreda pomoću ugrađenih uvida koji vam pomažu da proaktivno identifikujete učenike izložene riziku i preduzmete nešto da biste poboljšali njihove rezultate.

Izgradite zajednicu i poboljšajte saradnju

Izgradite bolje veze i kreirajte trajnu zajednicu pomoću ćaskanja, poziva i predavanja – sve na jednom mestu.

A Teams video call in Together mode simulating a lecture hall environment.
A Teams video call in Together mode simulating a lecture hall environment.

Personalizujte učenje za svakog učenika

Uvidi za nastavnike pomažu nastavnicima da podrže svakog učenika i pruže pojedinačne povratne informacije o zadacima kako bi učenje bilo zanimljivije.

The Assignments tab in an AP English 10 team showing a current assignment with reference materials and important information.

Pronađite ono što vam je potrebno kada vam je potrebno

Pristupite svemu za školu – uključujući beleške, zadatke, kalendar i materijal za nastavu – sa bilo kog mesta.

A class notebook full of mathematical formulas in Teams.
A class notebook full of mathematical formulas in Teams.

Više od 270.000 obrazovnih organizacija širom sveta koristi Teams za omogućavanje učenja

Poboljšavanje učenja u školi i kod kuće

Javne škole u oblasti Junion koriste Microsoft Teams da bi poboljšale hibridno iskustvo učenja i održale učenike angažovanim i povezanim.

A teacher and a student wearing masks and looking at flashcards in a classroom.

Revizija učenja na daljinu na globalnom nivou

Univerzitet Indijana je koristio Microsoft Teams za kreiranje nagrađivanog daljinskog rešenja za ispite za studente širom sveta.

Two people on a Teams video call with Indiana University in the background of the call.

Dodatni resursi

Iskoristite Teams na najbolji način uz resurse kao što su saveti i trikovi, besplatne aktivnosti i informacije o ključnim funkcijama.

|

Da biste pristupili usluzi Microsoft Teams za obrazovanje, unesite adresu e-pošte i lozinku koje vam je obezbedila škola. Ako je vaša škola već upisana za Office 365 za obrazovanje i uključila je pristup usluzi Microsoft Teams, odnosno ako škola predstavlja akreditovanu akademsku instituciju, moći ćete da se prijavite ili upišete. Ako imate problema, obratite se IT administratoru škole.

Najlakši način da počnete sa radom jeste da se prijavite, preuzmete aplikaciju Teams na željenom uređaju i krenete da radite. Neke korisne savete za početak rada uz Teams za obrazovanje možete pronaći u vodiču za brzi početak za učenike.

Teams čini saradnju na grupnim projektima lakom uz ćaskanje, sastanke na mreži, ulančane razgovore, deljenje datoteka i saradnju. Započnite ćaskanje, koristite namenski kanal u timu razreda ili pokrenite sopstveni tim da biste započeli saradnju. Saznajte više o nekim brzim savetima vezanim za saradnju u usluzi Teams u ovom članku o timskom radu.

Ako već imate Teams, jednostavno kliknite na ikonu „Pomoć“ u donjem levom uglu u aplikaciji, a zatim izaberite stavku „Obuka“. Videćete najnoviju obuku i moći ćete da pretražite kako da počnete sa radom i šta još možete da naučite. Takođe možete da pronađete mnogo sjajnog sadržaja za učenje za obrazovanje i za opšte informacije o korišćenju usluge Teams na Microsoft Teams sajtu podrške.

Predavači i IT administratori imaju mnogo opcija za zaštitu učenika pre, tokom i posle časova koji se održavaju na sastancima na mreži i u interakciji između učenika. Saznajte više o tome kako predavači mogu da zaštite učenike u našem vodiču za IT sektor i predavače.

Prvo treba putem e-pošte da dobijete poziv na sastanak razreda na mreži od predavača ili administratora škole. (Izaberite zelenu oznaku potvrde da biste prihvatili.) Postoji nekoliko načina na koje možete da se pridružite u pravo vreme, na primer, kliknite desnim tasterom miša na sastanak u Teams kalendaru i izaberite stavku „Pridruži se“. Saznajte više o pridruživanju sastanku razreda.

Idite na kanal „Opšte“ na času i izaberite stavku „Zadaci“. Izaberite zadatak koji želite da predate i ukoliko je potrebno, izaberite stavku „+Dodaj rad“ da biste otpremili datoteku. Zatim kliknite na dugme „Predaj zadatak“. Saznajte više o predaji zadataka u usluzi Teams. Odnosno, saznajte više o prikazivanju zadataka i navigaciji kroz njih u usluzi Teams.

Vaši školski ili IT administratori su možda odlučili da isključe određenu funkcionalnost na osnovu potreba škole. Ako ne vidite određene ikone, na primer, za ćaskanje ili kalendar, obratite se IT administratoru. Saznajte više o rešavanju problema u usluzi Teams.

Da biste videli druge učenike kojima je uključen video, kliknite na „…“ u sastanku i odaberite neku od različitih opcija za prikaz, na primer, „Velika galerija“ ili „Režim zajedništva“. Saznajte više o opcijama za sastanke.

Idite na Microsoft Teams UserVoice za škole i univerzitete. Možete da pretražite da biste videli da li je neko drugi prosledio istu ideju, a zatim glasate, odnosno možete da prosledite sopstvenu ideju i pratite da biste videli da li će ona dospeti u Microsoft Teams.

Saznajte više o usluzi Microsoft Teams

Decorative Image

Postignite još više uz Microsoft 365 Education

Omogućite predavačima da poboljšaju kreativnost i timski rad pomoću jednog pristupačnog rešenja dizajniranog za obrazovanje.

Decorative Image