Predavači i IT stručnjaci, saznajte više o usluzi Microsoft Teams za obrazovanje.

Microsoft Teams za obrazovanje spaja sve što vam je potrebno na času i u školi.

Čuvajte časove, beleške, zadatke i školski kalendar na jednom mestu

Držite zadatke, časove i školski rad na jednom mestu uz lako hvatanje beležaka pomoću programa OneNote u usluzi Microsoft Teams.

A tablet showing handwritten Physical Science notes in a OneNote notebook.
A tablet showing handwritten Physical Science notes in a OneNote notebook.

Zajednički rad na projektima i aktivnostima školskih klubova

Okupite pravu grupu za ćaskanje i saradnju. Delite i sarađujte pomoću Office 365 aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint direktno u usluzi Teams.

A tablet showing a collaborative conversation happening in an entrepreneurship course team on Teams.
A tablet showing a collaborative conversation happening in an entrepreneurship course team on Teams.

Učestvujte u zanimljivim časovima i sastancima na mreži

Koristite glasovne funkcije i video da biste se sastali sa razredom, nastavnikom ili da biste se podelili u manje grupe učenika. Teams je dostupan gde god da se nalazite.

Together mode in Microsoft Teams shows meeting participants who appear to be seated next to each other in a virtual auditorium.
Together mode in Microsoft Teams shows meeting participants who appear to be seated next to each other in a virtual auditorium.

Funkcije

 • Deljenje ekrana

  Prikažite svoj ekran ili prezentaciju u okviru ćaskanja i sastanaka.

 • Režim zajedništva

  Pogledajte ceo razred na novi način radi diskusija i prezentacija.

 • Podignite ruku

  Recite svoje mišljenje bez ometanja drugih učenika.

 • Koncentrisani čitalac

  Lako pročitajte razgovore i ćaskanja u personalizovanom formatu, sve to u usluzi Microsoft Teams.

 • Pristupačnost

  Pomoćni natpisi uživo (samo u SAD), funkcije ASL vidljivosti i desetine jezičkih opcija za prevođenje ćaskanja.

 • Whiteboard

  Sarađujte u usluzi Microsoft Teams pomoću neograničenog digitalnog platna slobodnog oblika.

 • Sobe za sužene sesije

  Podelite se u manje grupe da biste diskutovali, povezali se i učili zajedno.

 • Zadaci

  Pratite, dovršite i predajte školske zadatke.

 • Prilagođene pozadine

  Zamutite pozadinu na sastanku, izaberite sliku ili otpremite sopstvenu.

IT stručnjaci, nabavite Office 365 A1 besplatno za celu školu

To uključuje punu verziju usluge Microsoft Teams.1

Prvi koraci uz Microsoft Teams

Prijavljivanje

Saznajte kako da se po prvi put prijavite u Teams.

Pridruživanje sastancima

Kreirajte virtuelna predavanja, prezentacije, diskusione grupe i još mnogo toga, učestvujte u njima i vodite ih.

Pridružite se razredu

Pristupite učionici na mreži u usluzi Microsoft Teams.

Zadaci

Prikažite predstojeće i prosleđene zadatke po razredu ili u svim razredima.

Vodiči koji se mogu preuzeti

Preuzmite PDF-ove za vanmrežni, sveobuhvatni pristup Microsoft Teams savetima.

Video zapisi sa prvim koracima

Pogledajte kratke video zapise na Microsoft Education listi sadržaja koji vam pomažu da počnete sa radom u usluzi Microsoft Teams.

Podrška za Microsoft Teams za obrazovanje

Priče klijenata

Duvall County Logo

 

 

„Skoro svaki predavač kojeg sam upoznala je rekao ‘Nikada se neću vratiti na predavanje bez ovih alatki. Teams i OneNote su zauvek promenili način na koji predajem. Čak i kada se vratim u učionicu i sva deca budu ispred mene, ne mogu se vratiti na stari način rada'.“

 

Holi Langam, specijalista za tehnološke inovacije

Duval County Public Schools

 

 

 

„Istinsko povezivanja sa učenicima je jedan od najvažnijih zadataka za mene kao nastavnika. Microsoft Teams mi omogućava da to uradim. Čak i kada predajem daljinski, mogu da se povežem sa učenicima. Mogu, na primer, da razgovaram sa celim razredom kako bih objasnio zadatak ili mogu da pričam sa jednim po jednim učenikom.“

 

Odfrídur Marni Rasmusen, nastavnik

Osnovna škola Skúlin á Fløtum

Newmark Logo

 

 

„Bilo je lako da se svi naviknu na njega i svima se sviđa mogućnost da sve bude na jednom mestu. Ne trošimo vreme tražeći papire. Nema izgubljenih zadataka. Time se uklanja velika količina stresa i pritiska, što svakoga čini otvorenijim za učenje.“

 

Šenon Mastrođovani, nastavnik

Newmark Education K-8 and High School

|

Da biste pristupili usluzi Microsoft Teams za obrazovanje, unesite adresu e-pošte i lozinku koje vam je obezbedila škola. Ako je vaša škola već upisana za Office 365 za obrazovanje i uključila je pristup usluzi Microsoft Teams, odnosno ako škola predstavlja akreditovanu akademsku instituciju, moći ćete da se prijavite ili upišete. Ako imate problema, obratite se IT administratoru škole.

Najlakši način da počnete sa radom jeste da se prijavite, preuzmete aplikaciju Teams na željenom uređaju i krenete da radite. Neke korisne savete za početak rada uz Teams za obrazovanje možete pronaći u vodiču za brzi početak za učenike.

Teams čini saradnju na grupnim projektima lakom uz ćaskanje, sastanke na mreži, ulančane razgovore, deljenje datoteka i saradnju. Započnite ćaskanje, koristite namenski kanal u timu razreda ili pokrenite sopstveni tim da biste započeli saradnju. Saznajte više o nekim brzim savetima vezanim za saradnju u usluzi Teams u ovom članku o timskom radu.

Da! Pogledajte neke preporuke za roditelje u vezi sa tim kako da daljinsko učenje bude zanimljivo, kao i u vezi sa nekim aktivnostima za decu.

Ako već imate Teams, jednostavno kliknite na ikonu „Pomoć“ u donjem levom uglu u aplikaciji, a zatim izaberite stavku „Obuka“. Videćete najnoviju obuku i moći ćete da pretražite kako da počnete sa radom i šta još možete da naučite. Takođe možete da pronađete mnogo sjajnog sadržaja za učenje za obrazovanje i za opšte informacije o korišćenju usluge Teams na Microsoft Teams sajtu podrške.

Predavači i IT administratori imaju mnogo opcija za zaštitu učenika pre, tokom i posle časova koji se održavaju na sastancima na mreži i u interakciji između učenika. Saznajte više o tome kako predavači mogu da zaštite učenike u našem vodiču za IT sektor i predavače.

Prvo treba putem e-pošte da dobijete poziv na sastanak razreda na mreži od predavača ili administratora škole. (Izaberite zelenu oznaku potvrde da biste prihvatili.) Postoji nekoliko načina na koje možete da se pridružite u pravo vreme, na primer, kliknite desnim tasterom miša na sastanak u Teams kalendaru i izaberite stavku „Pridruži se“. Saznajte više o pridruživanju sastanku razreda.

Idite na kanal „Opšte“ na času i izaberite stavku „Zadaci“. Izaberite zadatak koji želite da predate i ukoliko je potrebno, izaberite stavku „+Dodaj rad“ da biste otpremili datoteku. Zatim kliknite na dugme „Predaj zadatak“. Saznajte više o predaji zadataka u usluzi Teams. Odnosno, saznajte više o prikazivanju zadataka i navigaciji kroz njih u usluzi Teams.

Vaši školski ili IT administratori su možda odlučili da isključe određenu funkcionalnost na osnovu potreba škole. Ako ne vidite određene ikone, na primer, za ćaskanje ili kalendar, obratite se IT administratoru. Saznajte više o rešavanju problema u usluzi Teams.

Da biste videli druge učenike kojima je uključen video, kliknite na „…“ u sastanku i odaberite neku od različitih opcija za prikaz, na primer, „Velika galerija“ ili „Režim zajedništva“. Saznajte više o opcijama za sastanke.

Idite na Microsoft Teams UserVoice za škole i univerzitete. Možete da pretražite da biste videli da li je neko drugi prosledio istu ideju, a zatim glasate, odnosno možete da prosledite sopstvenu ideju i pratite da biste videli da li će ona dospeti u Microsoft Teams.

Poboljšajte rešenje uz Microsoft oblak

Smanjite troškove i rizike i povećajte lojalnost klijenata povezivanjem usluga Dynamics 365, Microsoft Power Platform, Microsoft 365 i Azure pomoću usluge Microsoft Teams za obrazovanje.

1. Akreditovane akademske institucije: upišite celu školu besplatno za uslugu Office 365 A1 koja obuhvata Microsoft Teams. Saznajte više o tome šta je uključeno uz Office 365 A1 za studente i za nastavnike, akademske radnike i zaposlene.