Delta Air Lines når nye højder med mere end 19.000 nye Windows Phone 8- og Microsoft Dynamics-installationer på enheder i detailhandlen

Næste gang du køber et måltid 10.000 meter oppe i luften, skal du lægge mærke til den enhed, som flystewardessen bruger. Hvis du flyver med Delta Air Lines, vil du sikkert opdage, at dit køb håndteres med en Windows Phone.
Delta Air Lines bekendtgjorde i dag, at selskabets globale team på mere end 19.000 flystewardesser er begyndt at bruge Nokia Lumia 820-håndsæt med Windows Phone 8 som styresystem, når de skal betjene kunderne. Disse enheder benytter enheder med Wi-Fi-tilslutning på flyene og trækker på erfaringen med Avanade-salgsstedet (POS) på den mobile salgsplatform i Microsoft Dynamics til detailhandlen.
Overgangen til denne Microsoft-drevne løsning indgår i Deltas løbende indsats for at opgradere kabineudstyret og forbedre kundernes flyveoplevelse.
Delta blev for nylig udnævnt af magasinet Fortune som det mest beundrede luftfartsselskab i verden på luftfartens liste over verdens mest beundrede selskaber i 2013. Delta ligger nu øverst på listen for anden gang inden for de sidste tre år. De gør tydeligvis noget helt rigtigt, og vi er stolte over at være en del af det!
I dette tilfælde krævede det innovative virksomhedsløsninger og en fantastisk mobil platform i kombination med et stærkt partnerskab for at komme i luften.
Sammen har vi leveret en særlig Delta-kundeoplevelse, som er udviklet af Microsoft, Avanade, AT&T og Nokia med henblik på at håndtere kundernes køb om bord, passagerdokumentation og løbende oplysninger om flyrejsen og modtage opdateringer om ankomststedet og flystewardessernes arbejdsplan m.m. De unikke dynamiske Windows Phone-felter leverer de seneste oplysninger på et øjeblik, herunder om lokale vejrforhold og flysporing fra Delta Fly-app'en. Derudover er flystewardesserne mere opdaterede og produktive i kraft af integrationen med Microsoft Office og de tilknyttede mail-indbakker.
Windows Phone, som kører Microsoft Dynamics til detailhandlen, har styrken og omfanget til at understøtte Deltas virksomhed og bygge videre på deres omdømme og brand ved at levere fremragende kundeoplevelser.
Delta betjener mere end 160 millioner kunder om året, og vi er begejstrede for at være med til at hjælpe hver og en af dem til at få en fantastisk flyrejse.
Læs mere om, hvordan Windows Phone og Dynamics hjælper Deltas flystewardesser til succes, i Deltas pressemeddelelse foruden på Microsoft Dynamics-bloggen.